Полезни връзки

Езотеричен магазин Дария Фън Шуй магазин Магазин за карти таро Езотерични сайтове Интересни USB джаджи

Полезни статии

Какво е Фън ШуйКакво е енергията Чи.Какво ти дава Фън ШуйЧакрите, меридианите и ауратаВъведение в таро

Начало » Какво е енергията Чи.

Какво е енергията Чи.

 
Енергията Чи във Фън Шуй е фин заряд на електромагнитна енергия, която преминава през всичко, пренасяйки информация от едно нещо на друго. Преминаващата през тялото Чи енергия основно пренася мислите, вярванията и емоциите на човек. 
През цялото време Чи енергия излиза от тялото и влиза нова такава това е един непрекъснат процес на обмен на енергия.  Новата Чи енергия, която постъпва в тялото пренася в себе си нещо от заобикалящия свят като го влага в човека. В това число влиза енергията на времето, Чи енергията на други хора, атмосферата в дома, жизнената енергия на храната, която ядем и т.н. Веднъж постъпила във Вашето енергийно поле тази Чи енергия променя вашата собствена Чи като по този начин Вие се чувствате различно и Ви заливат нови мисли.
Вашето енергийно поле Ви свързва с всичко, което Ви заобикаля без значение дали това Ви харесва или не. Тайната в това тази енергия да Ви е полезна се състои в това да осъзнаете процеса на обмен на енергия и да намерите начин тя да Ви служи в живота.
Чи в дома.
Различните зони в дома съдържат различно качество и количество Чи енергия. Обикновено потока от Чи енергия около вратите и прозорците е голям. Там където има няколко врати в права линия може да доведе до бързо протичане на Чи енергия като в такъв дом може да е трудно човек да се отпусне и да си отпочине.
Колкото по – големи са прозорците на дома толкова по – бързо преминава Чи енергия като превръща това пространство в активно. Прозорци, които са обърнати в слънчева посока са проводник на жизнена, пламенна и стимулираща Чи енергия.
Преминаващата през врати и прозорци Чи енергия генерира хоризонтален поток особено когато таваните са ниски. Това често се среща при апартаменти на приземен етаж. Ефекта от този хоризонтален поток на Чи енергия е, че тя преминава лесно от един човек в друг като това превръща помещението в идеално място за социални и интерактивни събирания.
Помещения, които са с високи тавани или са разположени на хълм или пък са на последния етаж на сграда имат по – вертикален поток Чи енергия.  При подобни жилища енергията Чи приканва към това човек да се чувства индивидуалист, да му хрумват нови, оригинални идеи и събужда желание за различност.
Остри ръбове насочени в стаята генерират силен поток на пронизителна Чи енергия. Ако ръб или ъгъл е насочен директно към леглото, в което спите или към стола, на който седите може да Ви е трудно да заспите или да се отпуснете.
Хората, живеещи в дома също така се повлияват от атмосферата му. Спорове, нещастие, насилие могат да изпълнят помещението с негативна Чи енергия и помещението да задържи тази енергия за известен период от време. Същото важи за позитивната Чи енергия, която се генерира от щастие, любов, смях и разбирателство. Такъв дом може за дълго да задържа в помещението положителна Чи енергия.
За да ни бъде максимално полезна Чи енергията е добре да сме заобиколени от любими хора и вещи и да се стремим да поддържаме хармонични отношения с нашите близки и приятели. Ние до голяма степен влияем на това с каква Чи енергия ще бъдем обградени. 
Фън Шуй магазин Дария
Начало