Полезни връзки

Езотеричен магазин Дария Фън Шуй магазин Магазин за карти таро Езотерични сайтове Интересни USB джаджи

Полезни статии

Какво е Фън ШуйКакво е енергията Чи.Какво ти дава Фън ШуйЧакрите, меридианите и ауратаВъведение в таро

Начало » Какво е Фън Шуй

Какво е Фън Шуй

 
      Фън Шуй буквално се превежда като вятър и вода. Смесването, взаимоотношението, и проникването на тези два жизненоважни елементи най – добре описват най –важната енергия известна като Чи, която е в основата на Фън Шуй. Фън Шуй представлява взаимодействието на човек с околната среда. Понеже най – голямо въздействие върху човек оказва неговия дом, а и дома е нещо върху, което всеки има контрол Фън Шуй обикновено се фокусира върху жизнената среда на човек.  Фън Шуй принципите разбира се може спокойно да се прилага и на работното място, градината, любимото кафене и всяко едно място, в което човек прекарва време. Чрез разбирането на жизнените връзки във Фън Шуй човек може да промени всички онези неща, които му влияят или да промени начина си на мислене спрямо тях. 
Корените на Фън Шуй
Фън Шуй може да се проследи чак до античен Египет, Индия и Китай. На практика има много антични примери чрез, които човек се е опитвал да повлияе живота си и чувствата си като Стоун Хендж в Европа, храмовете на Ацтеките в Централна Америка и пирамидите в Египет.
Камъните са били използвани като антени за улавяне на божествена и земна енергия, за зареждане и съживяване на определена площ. Например каменния кръг Стоун Хендж в Великобритания са създадени за да може енергията на изгряващото слънце да бъде насочена в центъра, засилваща целия ефект. Великите пирамиди в Египет и храмовете на Ацтеките в Централна Америка чрез формата си са фокусирали и комбинирали земните енергии с тези идващи от вселената в централната част на постройката.
Древните хора са имали задълбочени познания за слънчевата система и са били способни да изчислят лятното и зимно слънцестоене заедно с пролетното и есенно равноденствие. Постройките са проектирани така, че слънцето да концентрира цялата си мощ върху тях по време на тези фази.
Китайското влияние във Фън Шуй
Китай е държавата където се поставя основата на днешния Фън Шуй. В Китай вече е съществувала концепцията за електромагнитната енергия позната като Чи енергия, която свързвала хората със заобикалящата ги среда, концепцията за Ин и Ян, петте елемента и триграмите, които показвали как всички те си взаимодействат. Всички тези принципи са били използвани от китайските традиционни лечители, философи, астролози и бойните изкуства свързвайки ги едни помежду си с общи нишки. Практикуващите просто прилагали едни и същи принципи в различните аспекти.
Философът и по –късно император Фу Хси етози който за първи път вгражда принципите на  „магическия квадрат“ известен още като Ба Гуа в сграда така, че той е смятан за бащата на познатия ни днес Фън Шуй.
Как се развива Фън Шуй
Подобно на много други световни форми на манипулиране на енергиите Фън Шуй първоначално е бил прилаган при погребения. С времето приложението на Фън Шуй включва и други важни елементи от живота. Всъщност Фън Шуй е бил прилаган осмовно като тайно учение от тези с власт като не е бил достъпен за масата. По време на китайския комунизъм веднага след втората световна война Фън Шуй е потиснат и процъфтява само в съседните държави като Япония, Хон Конг, Тайван, Сингапур, Малайзия и Корея. В днешно време Фън Шуй е популярен на всякъде по света.
Принципи на Фън Шуй
Фън Шуй стъпва на принципа, че всеки има енергийно поле, което минава през цялото тяло както и около него. Енергийното поле може да бъде видяно и се нарича Аура то преминава през тялото през центрове наречени Чакри и навън през пътища наречени меридиани.  Този фин заряд на електромагнитна енергия пренася мислите, идеите и емоциите на човек през всяка клетка на тялото. Това е двустранен процес така, че начина, по който човек вижда тялото си дава отражение на разума и сърцето. Този процес на преминаване на енергия през всяка клетка обединява физиката и психиката. 
По принцип енергията по повърхността на тялото взаимодейства с атмосферата наоколо вследствие, на което това се отразява на това как се чувстваме и какво мислим. При дълъг период на въздействие на външната енергия върху тялото на човек възникват промени. Външните влияния върху енергийното поле на всеки са много и разнообразни като пейзажи, градове, хората, с които живеем, дом и работа, времето, слънчевата енергия, Луната, позицията на планетите.
Емоционалната енергия постоянно си взаимодейства с енергията на дома като следствие на това някои чувства се отразяват на жизнената среда, в която живеем. Не само това но личната енергия се разпръсва във всички стаи, в които прекарваме време, изпълвайки атмосферата с моментните емоции.
Обобщено, мислите, чувствата и идеите постоянно се смесват със света около нас както и всеки непрекъснато е изложен на влиянието на различни енергии, които навлизат в личното енергийно поле. По същото време човек излъчва енергия, която прониква в пространството, в което е, дом работа и т.н.

Фън Шуй магазин


Начало